ŚRODKI FUNKCJONALNE
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 MEAT-TEX Preparat  bezfosforanowy do produkcji mięsa mielonego garmażeryjnego z dodatkiem przedłużającym trwałość  3 kg/30 l dodanej wody
2 PEKLOMAR                   PM 50/60 B Kompletny preparat fosforanowy białkowy do solanek nastrzykowych , do wędzonek  . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/ 100 l solanki + 7 kg peklosoli
3 PEKLOMAR                   PM 50/60 Kompletny preparat fosforanowy białkowo – karagenowy do solanek nastrzykowych , do wędzonek  . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/ 100 l solanki + 7 kg peklosoli
4 PEKLOMAR PM 50 SZYNKA EKSTRA Kompletny preparat fosforanowy białkowo – karagenowy do solanek nastrzykowych, do wędzonek. Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5,5 kg / 100l solanki + 6 kg peklosoli
5 PEKLOFOS MM BOCZEK GOTOWANY Kompletny preparat fosforanowy białkowo – karagenowy do solanek nastrzykowych , do boczku oraz  wyrobów drobno i średniorozdrobnionych . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/100 l      nastrzyk 30%
6 SZYNKA SUROWA Preparat do szynki na wydajność gotowego wyrobu 118-120 %.Nadaje intensywny czerwony kolor 5 kg/ 100 l   solanki
7 CITROMIX FM Kompletny preparat wspomagający kutrowanie do wyrobów średnio i drobnorozdrobnionych – kiełbasy, parówki, mielonki. Preparat poprawia wiązanie wody, wybarwienie, emulgację, przedłuża trwałość wyrobów  6 g/kg farszu
8 CITROMIX J/w 5 g/kg farszu
9 FOSMEAT Kompozycja fosforanów do solanek nastrzykowych i zalewowych .Zawartość czystego P2O5 – 54-56 %, pH 8,8 do 5 g/kg w przeliczeniu na P2O5
10 Imwitor 900P SASOL GERMANY Monogliceryd – E 471 .Emulgator do pasztetów i konserw sterylizowanych 3-5 g/kg    gotowego wyrobu
11 Imwitor 373P SASOL GERMANY Monoglicerydy i diglicerydy estryfikowane kwasem cytrynowym . Uniwersalny emulgator działający w niskich i wysokich temperaturach – pasztety ,wędliny grillowe – zabezpiecza przed wyciekiem tłuszczu i pękaniem kiełbas podczas grillowania 3-5 g/kg farszu
12 PEKLOMAR PM 80 Kompletny preparat fosforanowy białkowo – karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów średnio rozdrobnionych szynkopodobnych  . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki 6 kg/ 100 l solanki
13 PEKLOMAR PM 100 Kompletny preparat fosforanowy białkowo – karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów średnio rozdrobnionych szynkopodobnych – Polędwica Drobiowa , Szynka Drobiowa . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne 6,5 kg/ 100 l solanki
15 PEKLOFOS MM Kompletny preparat  białkowo – karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów drobno i średniorozdrobnionych. Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organolept. 1 kg/10 l
16 SORBINIAN POTASU POWDER Dodatek przedłużający trwałość wędlin 1 g/kg surowca
17 CARFOSEL 990 Fosforan do solanek nastrzykowych i zalewowych o zawartości czystego  P2O5 – 56-57 %  do 5 g/kg gotowego wyrobu
18 KARAGEN Do wyrobów wysokowydajnych , solanki nastrzykowe i zalewowe 3-5 g/kg   gotowego wyrobu
   

powrót

MIESZANKI PRZYPRAWOWE
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Biała Mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów o tradycyjnym polskim smaku i aromacie- z majerankiem 7-8 g/kg farszu
2 Biała Ekstra Mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów o tradycyjnym polskim smaku i aromacie- z majerankiem 8-10 g/kg farszu
3 Biała z chrzanem Domowy smak  z  nutą chrzanu i czosnku 10 g/kg farszu
4 Biesiadna Mieszanka przypraw naturalnych 10 g/kg farszu
5 Boryny Mieszanka przypraw naturalnych 10 g/kg farszu
6 Cebulowo - Pieprzowa Mieszanka przypraw: cebuli, pieprzu, kurkumy 7-10 g/kg farszu
8 Codzienna Mieszanka Koncentratów , aromatów  i środków funkcjonalnych 5-6 g/kg farszu
9 Cygańska Ekstra Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki , zawiera przyprawy grubo rozdrobnione 10 g/kg farszu
10 Czosnkowa Zestaw przypraw naturalnych i koncentratów z dominatem  czosnku świeżego 5-6 g/kg farszu
11 Dębicka Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów do produkcji Kiełbasy Dębickiej 5 g/kg farszu
12 Frankfurterki Smak czosnkowo – pieprzowo-paprykowy 8-10 g/kg farszu
13 Golonkowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy golonkowej 5 g/kg farszu
14 Grillowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych, na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu , imbiru i  kardamonu 5 g/kg farszu
15 Grillowa Chrzanowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu  i aromatu dymu 8 g/kg farszu
16 Indyk Ekstra Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów 5 g/kg farszu
17 Jałowcowa Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Jałowcowej , na bazie  przypraw naturalnych i ich koncentratów 5-6 g/kg farszu
18 Jarmarczna Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Jarmarcznej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, pieprzu i  majeranku 5 g/kg farszu
19 Kabanos Wyborowy Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku kabanosów 8-10 g/kg farszu
20 Kaszanka / Krupniok Mieszanka koncentratów i przypraw naturalnych 8 g/kg farszu
21 Krakowska Drobiowa Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie typowy  dla wędlin drobiowych 5-6 g/kg farszu
22 Krakowska Parzona Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu i czosnku 5-6 g/kg farszu
23 Krakowska Sucha Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie: pieprz czarny i biały czosnek i kminek 5-6 g/kg farszu
24 Kurpiowska Mieszanka Koncentratów , przypraw naturalnych i ich Koncentratów do produkcji kiełbas drobno i średniorozdrobnionych z dominującą nutą czosnkowo-pieprzową 5 g/kg farszu
25 Lisiecka Mieszanka przypraw naturalnych 8-9 g/kg farszu
26 Litewska Mieszanka przypraw i Koncentratów do produkcji Kiełbasy Litewskiej 5-7 g/kg farszu
27 Meksykańska Przyprawa o delikatnej nucie przypraw naturalnych , zawiera hydrolizat białka roślinnego kształtujący specyficzny smak i aromat wyrobu gotowego 5-7 g/kg farszu
28 Metka Bawarska Mieszanka Koncentratów , aromatów  i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
29 Metka Cebulowa Ekstra Mieszanka Koncentratów , aromatu cebuli i przypraw grubo rozdrobnionych , zawiera witaminę C, aromat dymu 10 g/kg farszu
30 Metka Cebulowa Mieszanka Koncentratów , aromatu cebuli i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
32 Metka Herbaciana Berlińska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki słodkiej , ziela angielskiego , gałki muszkatołowej i kardamonu. 10 g/kg farszu
33 Metka Łososiowa Mieszanka przypraw i koncentratów do produkcji Metki Łososiowej 10 g/kg farszu
34 Metka Łososiowa Ekstra Mieszanka przypraw i koncentratów do produkcji Metki Łososiowej , zawiera witaminę C i aromat wędzonki 10 g/kg farszu
36 Metka Tatarska Mieszanka Koncentratów , aromatów  i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
37 Metka Wędzona Mieszanka przypraw i Koncentratów z aromatem dymu wędzarniczego 10 g/kg farszu
38 Metka Wiejska Mieszanka Koncentratów , aromatu czosnku i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
39 Metka Włoska Mieszanka przypraw , Koncentratów i ziół 10 g/kg farszu
40 MIX Warzywny KUCHMISTRZ Mieszanka przypraw naturalnych quantum satis
41 Mortadela  Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu białego, muszkatu , czosnku i kolendry 5 g/kg farszu
42 Myśliwska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Myśliwskiej , na bazie  przypraw naturalnych i ich koncentratów 5-6 g/kg farszu
43 Myśliwska Drobiowa Mieszanka przypraw , aromatów i Koncentratów o delikatnej nucie jałowca 10 g/kg farszu
44 Ogniskowa Zawiera Koncentraty i aromat dymu wędzonki 10 g/kg farszu
45 Parówka Cielęca Mieszanka o delikatnym smaku i aromacie charakterystycznym dla parówek cielęcych 5-6 g/kg farszu
46 Parówka Delikatesowa COMBI Zestaw przyprawowy do produkcji parówek delikatesowych z dominującą nutą , pieprzu białego, imbiru i gałki muszkatołowej z emulgatorem 10 g/kg farszu
47 Parówka Domowa Mieszanka o smaku i aromacie charakterystycznym dla parówkowej z aromatem dymu wędzarniczego 5 g/kg farszu
48 Parówka Wiedeńska Mieszanka przypraw i ich Koncentratów z nutą kardamonu i specyficznym hydrolizacie białka 6 g/kg farszu
49 Parówki Pikantne Mieszanka przyprawowa do serdelek z dominatem Koncentratu  papryki ostrej i pieprzu 5 g/kg farszu
50 Parówkowa Zestaw przyprawowy do produkcji kiełbasy parówkowej z dominującą nutą pieprzu białego, papryki , imbiru i gorczycy 5 g/kg farszu
51 Parówkowa Franko II Zestaw przyprawowy do produkcji parówek cienkich i grubych , przyprawa zawiera emulgator 10 g/kg farszu
52 Peperoni Koncentraty i aromaty przypraw z dominatem papryki ostrej i chili 5-6 g/kg farszu
53 Pieczeń Meksykańska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki , czosnku i gałki 7-8 g/kg farszu
54 Pieczeń Wiejska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem czosnku , pieprzu i cebuli smażonej 8 g/kg farszu
55 Pieprzowa Mieszanka Koncentratów , aromatów  i środków funkcjonalnych 8-10 g/kg farszu
56 Pieprzowo  Czosnkowa Mieszanka przypraw , koncentratów i aromatów 10 g/kg farszu
57 Piwna Mieszanka przypraw, koncentratów i aromatów 5 g/kg farszu
58 Podlaska Zestaw przypraw naturalnych , aromatów i hydrolizatów białka roślinnego, zawiera przeciwutleniacz 5 g/kg farszu
59 Podwawelska Mieszanka przypraw i Koncentratów do produkcji Kiełbasy Podwawelskiej 7 g/kg farszu
60 Polędwica Drobiowa Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów do produkcji wysoko wydajnościowej Polędwicy Drobiowej 5 g/kg farszu
61 Polska Mieszanka  środków funkcjonalnych i przypraw o typowym polskim smaku i aromacie . Znakomite wybarwienie i kolor wędzenia. Doskonała również do Bydgoskiej 10 g/kg farszu
62 Polska z gorczyca Tradycyjny , wiejski smak Kiełbasy Polskiej z dodatkiem ziaren gorczycy 10 g/kg farszu
63 Przyprawa Cytrynowa Mieszanka przypraw i koncentratów z aromatem cytryny 5-7 g/kg farszu
64 Rawska Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów do produkcji Kiełbasy Rawskiej 5-6 g/kg farszu
65 Rożnowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu i  gałki muszkatołowej 5 g/kg farszu
66 Rzeszowska Przyprawy , aromaty i hydrolizat białka 7-8 g/kg farszu
67 Serdelki Drobiowe Przyprawa do serdelek o charakterystycznym smaku i aromacie: pieprz biały , papryka, kwiat muszkatu , czosnek 5 g/kg farszu
68 Smalec Wiejski Mieszanka przypraw naturalnych i koncentratów do produkcji smalcu 1 kg/100 kg smalcu
69 Starowiejska Przyprawy , aromaty i hydrolizat białka 7-8 g/kg farszu
70 Studencka Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Studenckiej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu , curry i imbiru 5 g/kg farszu
71 Swojska Mieszanka Koncentratów i aromatów charakterystycznych dla swojskich wyrobów 5-7 g/kg farszu
72 Szynka Konserwowa Mieszanka przyprawowa z dominacją aromatu konserwy i pieprzu białego 5 g/kg farszu
73 Szynka Krakowska Gotowa mieszanka do produkcji wysoko wydajnościowej szynki krakowskiej (osłonka) z dominatem Koncentratu czosnku i pieprzu 5-6 g/kg farszu
74 Szynkowa  Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku gotowego wyrobu 5-7 g/kg farszu
75 Szynkowa Drobiowa Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku gotowego wyrobu 7 g/kg farszu
76 Śląska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Śląskiej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych o charakterystycznym tradycyjnym smaku i aromacie 5 g/kg farszu
77 Toruńska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu białego , czosnku i gałki 5-6 g/kg farszu
78 Wiejska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Wiejskiej , na bazie  przypraw naturalnych i ich Koncentratów charaktery- stycznym tradycyjnym polskim smaku 5 g/kg farszu
79 Wolińska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu i czosnku 5-6 g/kg farszu
80 Zielonogórska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów 5 g/kg farszu
81 Złotopolska Mieszanka przypraw naturalnych i koncentratów 5 g/kg farszu
82 Zwyczajna Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Zwyczajnej , na bazie Koncentratów pieprzu , czosnku , papryki i przypraw naturalnych : gorczyca , majeranek, czosnek , pieprz 5 g/kg farszu
83 Żurkowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas typu: popularna , targowa, biwakowa z  dominującą nutą czosnkową 5 g/kg farszu
84 Żywiecka Mieszanka przyprawowa  na bazie  przypraw naturalnych i ich Koncentratów o charakterystycznym tradycyjnym polskim smaku 5-6 g/kg farszu
85 Żywiecka Drobiowa Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie typowy  dla wędlin drobiowych 5-6 g/kg farszu
   

powrót

BIAŁKA
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 DANFO PS 1000 Koncentrat białka do solanek zalewowych do 20 g/kg farszu
2 DNAFO PS 2000 Preparat białkowy z plazmą wieprzową do kutrowania i solanek zalewowych do 20 g/kg farszu
3 DANFO PS 3000 Izolat białka roślinnego do solanek nastrzykowych do 20 g/kg farszu
   

powrót

PASZTETY / SALCESONY
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Pasztet Wiejski Gotowa mieszanka przypraw  naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z emulgatorem 20 g/kg 
2 Pasztet Luksusowy Gotowa mieszanka przypraw  naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z emulgatorem 25 g/kg
3 Salceson Biały Gotowa mieszanka przypraw  naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z dodatkiem żelatyny 15 g/kg
4 Salceson Czarny Gotowa mieszanka przypraw  naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z dodatkiem żelatyny 15 g/kg
5 Salceson Chłopski Mieszanka przypraw naturalnych i Koncentratów , zawiera goździk naturalny oraz żelatynę 15 g/kg
   

powrót

MARYNATY
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Marynata Kolorowa Gotowy preparat do produkcji marynaty grillowej- karkówka , boczek , schab, łopatka  , sznycel wieprzowy , szynka. Zawiera preparat utrzymujący świeżość i barwę mięsa. 1 kg + 0,6l wody + 0,4l oleju
2 Marynata Czerwona Gotowy preparat do produkcji marynaty do mięs grillowych . Zawiera preparat utrzymujący świeżość i barwę mięsa. 1 kg + 0,6l wody + 0,4l oleju
   

powrót

POSYPKI DEKORACYJNE
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Posypka Kolorowa Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych : papryka, czosnek, gorczyca, por, marchew, seler według uznania
2 Posypka Orzechowo-Warzywna Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych i grysu orzechowego według uznania
3 Posypka Wykwintna Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych z dominatem grysu papryki czerwonej według uznania
   

powrót

KONCENTRATY PRZYPRAW NATURALNYCH
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Koncentrat pieprzu białego Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5–1,5 g/kg
2 Koncentrat pieprzu czarnego Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5–1,5 g/kg
3 Koncentrat papryki słodkiej Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5–1 g/kg
4 Koncentrat papryki ostrej Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,4-0,8 g/kg
5 Koncentrat kolendry Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe   0,5-0,8 g/kg
6 Koncentrat gałki muszkatołowej Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5–1 g/kg
7 Koncentrat czosnku (1:5 ) Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5–1 g/kg
8 Koncentrat majeranku Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5-1 g/kg
9 Koncentrat ziela angielskiego Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,3-0,6 g/kg
10 Koncentrat cebuli  Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 1 g/kg
   

powrót

AROMATY
Lp. NAZWA ZASTOSOWANIE / SKŁAD DOZOWANIE
1 Aromat Tyrol Mielonki , bloki wysokowydajne 1,5-2 g/kg
2 Aromat Kurczaka Polędwica drobiowa , pasztet drobiowy 2 g/kg
3 Wieprzowiny Wyroby szynkopodobne wysokowydajne 2 g/kg
4 Aromat Mięsa Wyroby szynkopodobne wysokowydajne 1-2 g/kg
5 Konserwa Turystyczna konserwy , mielonki , pieczenie 3 g/kg
6 Szynka Wyborowa Szynka  wędzona , wyroby szynkopodobne 3 g/kg
7 Kurczak Pieczony konserwy , mielonki , pieczenie 3-4 g/kg
8 Aromat dymu wędzarniczego Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 2-3 g/kg
8 Koncentrat dymu wędzarniczego Wyroby  drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,3-0,5 g/kg
9 Sól wędzarnicza wyroby wieprzowe , drobiowe , wołowe 2-3 g/kg
      powrót

 


| informacje o firmie | oferta handlowa | promocje | formularzgaleria  | kontakt | strona główna |